Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΑπό την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Λίγες ημέρες και ώρες από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων ανά την επικράτεια και για τον λόγο αυτό οργανώθηκε στην Κατερίνη το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2017, συνάντηση των αγροτών της Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης ΕΚΑΒΗ,  στους οποίους μίλησαν τα μέλη του Μπλόκου του Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και επί πάνω από 20 χρόνια αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής  Κώστας Ανεστίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και του Μπλόκου των Μαλγάρων Θύμιος Φωτεινός, προσκεκλημένοι του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργου Χαρισόπουλου που είχε τον συντονισμό της μάζωξης.
Στην μάζωξη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου και Πρόεδρος του Α.Σ. Καρίτσας Διονύσης Φόλιος, ο Πρόεδρος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς Γιώργος Νάτσιος, ο Πρόεδρος του Α.Σ. Σφενδάμης Πιερίας Γιώργος Πολυχρονίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης που τοποθετήθηκαν σχετικά,  ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Πιερίας Δημήτρης Γκολέμας καθώς και ο πολιτευτής της ΝΔ Πιερίας Ηλίας Τάπρας.
Αμφότεροι οι κ.κ. Ανεστίδης και Φωτεινός,  εξήγησαν την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την συμμετοχή όσων περισσοτέρων αγροτών γίνεται στις κινητοποιήσεις των αγροτών που έχουν ορόσημο αρχής την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και την κορύφωσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα, απέναντι στις ανάλγητες αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση και που οδηγούν τον αγροτικό κόσμο στην διάλυση και την απόγνωση στην κυριολεξία.
Κάθε αγώνας έχει τα κέρδη και τις απώλειές του τόνισαν οι ομιλητές που δεν παρέβλεψαν να αναφερθούν στην ανάγκη συμμετοχής όλων των αγροτών, χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς να ανήκουν κάπου, στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έρχονται και που εν πολλοίς καθορίζουν το μέλλον συνέχισης ύπαρξης των μικρομεσαίων αγροτών, που πλέον καλούνται να «πληρώσουν τον λογαριασμό» στις σκληρές και αντιαγροτικές πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί και από την παρούσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, όπως τονίστηκε. Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αγρότες από την Πιερία αποφάσισαν να δημιουργηθεί ένα τον αριθμό αγροτικό μπλόκο στην πόλη της Κατερίνης -απροσδιόριστο βέβαια το σημείο αυτού, όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Χαρισόπουλος- και να ενισχυθεί αυτό από όλους τους αγρότες και τα τρακτέρ τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου