Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΙ
 ΚΑΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
Οργασμός συσκέψεων, συγκεντρώσεων και συζητήσεων των αγροτών και των κτηνοτρόφων και από τη Νότια Πιερία, για να αποφασίσουν την μορφή του αγώνα που θα ακολουθήσουν διεκδικώντας τα απόλυτα δίκαια αιτήματά τους, διαφορετικά τα καταστρεπτικά μέτρα των κυβερνώντων τους οδηγούν στον γκρεμό.
Για τον λόγο αυτό λοιπόν, συγκεντρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017  το βράδυ, στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου Ολύμπου αγρότες και εκπρόσωποι αγροτών από την Πιερία για να συναποφασίσουν την μορφή του αγώνα που θα ακολουθήσουν από αύριο κιόλας,  καθώς σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται επί ποδός πολέμου σε όλην την χώρα παλεύοντας να επιβιώσει από την απόλυτη παράνοια των οικονομικών και φορολογικών μέτρων που σκαρφίζονται οι κυβερνώντες που τους οδηγούν στην εξολόθρευσή τους!
Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Χρήστος Βάγιας, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ. Βροντούς Δημήτρης Γκολέμας,  ο Επικεφαλής του Μπλόκου του Αιγινίου Πιερίας Γιάννης Καρακασίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης που άδραξε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους αγρότες για το νέο καυτό θέμα που τους απασχολεί για τους Δασικούς Χάρτες και την υποβολή της αντίρρησης μέχρι 30 Μαρτίου 2017.
 Ο  Χρήστος Βάγιας μίλησε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας εξαιτίας της ανάλγητης αντιαγροτικής πολιτικής που διαμορφώθηκε, όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε. Στην συνέχεια μίλησε στους αγρότες ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ. Βροντούς Δημήτρης Γκολέμας που τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ύπαρξη του Πανελλήνιου ή του Πανελλαδικού οργάνου αφού τα προβλήματα των αγροτών  έχουν κορυφωθεί και ο κάθε αγρότης ας αναλάβει τις ευθύνες του για το τι θα αποφασίσει να κάνει, σημείωσε. Τέθηκε το θέμα συμμετοχής των αγροτών της Πιερίας στα εγκαίνια της 10ης ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ όπου θα πρέπει να εμποδιστεί η τελετή των εγκαινίων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Την άποψη να κλείσουν τα τραπεζικά καταστήματα της «Πειραιώς» στην Πιερία καθώς και την Εφορία οι αγρότες του νομού εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας Ηλίας Ρίζος, υπογραμμίζοντας ότι η μορφή του αγώνα με τα τρακτέρ έχει επιφέρει κόπωση στον αγροτικό κόσμο. Ο αγρότης από την Καρίτσα Γιώργος Τοπάλης και παλιός αγροτοσυνδικαλιστής,  εξέφρασε την έντονη ανησυχία για το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει, όπως το χαρακτήρισε, ενώ συμφώνησε για την ενεργή και δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Ζωοτεχνίας στην Θεσσαλονίκη στις 2 Φεβρουαρίου. Ο Υπεύθυνος από το Μπλόκο του Αιγινίου Πιερίας Γιάννης Καρακασίδης αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει από διάφορους εκπροσώπους των Μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι το Μπλόκο της περιοχής του ταυτίζεται με τα αντίστοιχα της Μακεδονίας. Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Τοπάλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της απουσίας του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργου Χαρισόπουλου και τον επέκρινε για την στάση του αυτή . Ο  Χρήστος Κουρεάτης από το Λιτόχωρο Πιερίας επεσήμανε την συγκρατημένη του αισιοδοξία για την διοργάνωση διαμαρτυρίας αλλά και το γεγονός έλλειψης ενότητας των αγροτών της περιοχής. Επίσης υποστηρίχτηκε το γεγονός ότι θα πρέπει να μην υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη κατήφεια και ηττοπάθεια εκ μέρους μερίδας των αγροτών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου