Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Συζήτηση για ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΣυζήτηση για ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ


Την Κυριακή, 5 Φεβ 2017, στις 14.00, στους χώρους της Zootechnia (περίπτερο 8, αίθουσα D) οργανώνεται ανοικτή συζήτηση, με απόλυτο σεβασμό στην κοινωνία των πολιτών, από τον κ Θ. Σδρούλια (6972212150, tsdro@tee.gr) και τον κ Δ. Μιχαηλίδη (6998282382, michaeld@otenet.gr) για ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών και προτάσεων για την πιθανότητα να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα μια μορφή «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ».
Ο όρος ΑΓΡΟΤΙΚΟ παραπέμπει στα αγροτικά επαγγέλματα, και εκτιμάται ότι κατ αρχήν νοούνται οι ασχολούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την δασοκομία, την παραγωγή ενέργειας, την μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, τον αγροτουρισμό και τα συναφή με τους οκτώ παραπάνω τομείς. Ως συναφή, κατ αρχήν, θα μπορούσαν να εννοηθούν, η παραγωγή, έρευνα και διατήρηση πολλαπλασιαστικού υλικού, η τροφοδοσία με καύσιμα, η παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων και φαρμάκων, η παροχή πάσης μορφής υπηρεσιών και έρευνας, οι κατασκευαστές και έμποροι εργαλείων, μέσων και μηχανημάτων καλλιέργειας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, οι εξειδικευμένοι μεταφορείς, τα κέντρα διακίνησης αγροτικών προϊόντων & logistic, οι εξειδικευμένες αγορές και κάθε τι άλλο που θα μπορούσε να διαμορφώσει έναν ισχυρό αγροτικό τομέα.
Όσοι συναντηθούν και συζητήσουν στις 5 Φεβ 2017, στις 14.00, στον «Ν. Γερμανό», περίπτερο 8, στην αίθουσα D (και εναλλακτικά καθ όλη την Zootechnia, στον φιλόξενο χώρο του «ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΟΡΔΑΛΗΣ», stand 21, περίπτερο 3) θα συνδιαμορφώσουν μια καταγεγραμένη συναντίληψη, πάνω στην οποία θα συνεργασθούν, και θα συνδιαμορφώσουν την παραπέρα, αν συναπαφασισθεί να υπάρξει παραπέρα, δραστηριότητα προς την κατεύθυνση δημιουργίας ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ και στην Ελλάδα.
Αγροτικά Επιμελητήρια λειτουργούν στην Τουρκία, στην Βουλγαρία, στην Ρουμανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.
Όλο και ποιο συχνά τον τελευταίο καιρό ακούγονται λέξεις που οδηγούν σε ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνέντευξη του το καλοκαίρι του 2016 αναφέρθηκε ονομαστικά στα Αγροτικά Επιμελητήρια. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων (Ιαν 2017) επίσης αναφέρθηκε στα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ.
Η Κοινωνία των πολιτών πρέπει να έχει άποψη και να ξεκινήσει την «ζύμωση από τα κάτω», όπως πρέπει να κάνει κάθε πολίτης για κάθε θέμα, πέραν των οργανωμένων δομών και πέραν της κεντρικής εξουσίας.
Περιμένουμε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ και, κυρίως, όσους πιστεύουν στην κοινωνία των πολιτών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την συμμετοχή στην συζήτηση, αλλά ακόμα και με ηλεκτρονική επικοινωνία. Και τις τέσσερις μέρες της Zootechnia, 2-5 Φεβ 2017, ο κ Θ. Σδρούλιας και ο Δ. Μιχαηλίδης, θα βρίσκονται στον φιλόξενο χώρο «ΠΡΟΒΕΙΟ Κορδαλής», περίπτερο 3, stand 21.
Η συζήτηση για την πιθανότητα να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα μια μορφή «ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ» θα γίνει την Κυριακή, 5 Φεβ 2017, στις 14.00, στους χώρους της Zootechnia (περίπτερο 8, αίθουσα D).
Πληρ: Θ. Σδρούλιας (6972212150), Δ. Μιχαηλίδης (6998282382).


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου