Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο των Ευζώνων: «Αν η αστυνομία δεν εμποδίσει την έλευση θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα»

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο των Ευζώνων: «Αν η αστυνομία δεν εμποδίσει την έλευση θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα»

 
Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων της κεντρικής Μακεδονίας στο τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης, όπου λίγο πριν τις 13.00 κατέφθασαν με τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι του κλάδου από το Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας. Στις 14.30 αναμένεται να ξεκινήσουν με κατεύθυνση τον κόμβο της Ειδομένης και άλλες δυνάμεις αγροτών από τη Χαλάστρα, όπου βρίσκονται στα διόδια Μαλγάρων.

«Ας έρθουν με το καλό και οι συνάδελφοί μας απο τα διόδια Μαλγάρων και στη συνέχεια θα κάνουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, ενημερώνοντας ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει κλειστό από χθες στις 16.30, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τόσο τον κόμβο της Ειδομένης, στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, όσο και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν σε αυτό.

«Αν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων» επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε: «Εάν τους εμποδίσουν, τότε είμαστε αποφασισμένοινα να σκληρύνουμε τη στάση μας».

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν στις 28/1 στο 1,5 χιλιόμετρο από το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης. Χθες το μπλόκο ενισχύθηκε με συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά, τη Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.

«Να καλέσει η κυβέρνηση άμεσα αντιπροσωπεία των αγροτών σε διάλογο με την ίδια και με τα υπόλοιπα κόμματα» ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι «αυτό πρέπει να γίνει τώρα, πριν η κατάσταση γίνει εκτός ελέγχου και χωριστεί η Ελλάδα στα δυο».

Η ΕΚ στην ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει, ότι η όποια λύση θα είναι προς την κατεύθυνση στήριξης αποκλειστικά των αγροτών μικρού εισοδήματος και «βεβαίως θα πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ειδικά στο πετρέλαιο και τα λιπάσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου