Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

ΤΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ


1. Αφορολόγητο 8636€-9500€ που σημαίνει μείωση φόρου περίπου 1800€. Αφορολόγητες οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ως το ποσό των 12000€. (Δηλαδή μείωση φόρου 2640€) Αφορολόγητες οι εξισωτικές, οι κάθε είδους αποζημιώσεις, τα διάφορα προγράμματα.
2. Σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ ως το 2022. Διαφορετικά θα πληρώναμε από φέτος σε ποσοστό 27,2% ασφαλιστικές εισφορές.
3. Σταμάτημα των αγροτοδικείων και οι όποιες προκαταρτικές εξετάσεις γίνονται για τα περυσινά μπλόκα θα πάνε στο αρχείο.
4. Δημιουργήθηκαν-ανασυγκροτήθηκαν πάνω από 40 Αγροτικοί Σύλλογοι και 3 Ομοσπονδίες σε επίπεδο Νομού μετά τα μπλόκα. Απαραίτητη προϋπόθεση το δυνάμωμα των ΑΣ, του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για τις νέες μεγαλύτερες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις που έρχονται. Δεν θέλουμε "παράγοντες" ή γενικά "αγροτοσυνδικαλιστές" αλλά την οργανωμένη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων σε Ομοσπονδίες και Α.Σ
5. Το δικαίωμα μας να κοιτάζουμε με ψηλά το κεφάλι τις οικογένειες μας, τους εαυτούς μας και όλους τους συναδέλφους για τον αγώνα που δώσαμε.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν βροντερό παρών στις νέες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που ξεκινάμε από την Δευτέρα 23 Γενάρη. Είναι σημαντικό να στήσουμε μαζικά και δυνατά μπλόκα για να σταματήσουμε την νέα επίθεση που ετοιμάζουν στην τσέπη μας, είναι έτοιμοι να πάρουν πίσω όσα κατακτήσαμε με τον περυσινό μεγαλειώδη αγώνα όλων των μπλόκων της χώρας.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε κάποιους συναδέλφους που ίσως από άγνοια ισχυρίζονται ότι δεν κερδίσαμε τίποτα. (Γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που το κάνουν με πρόθεση για να σπείρουν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία με βασικό στόχο να μην δημιουργηθούν φέτος μπλόκα).
Η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να μας φορολογήσει με 22% από το πρώτο ευρώ, με μηδενικό αφορολόγητο. Να πληρώνουμε ΟΓΑ στο 27.2% από φέτος. Να βάλει νέα χαράτσια όπως αυξημένο ΕΝΦΙΑ. Αυτό το αποτρέψαμε με τους αγώνες μας και είχαμε αυτές τις κατακτήσεις.
Ο αγώνας για την επιβίωση μας δεν έχει ημερομηνία λήξης, δεν είναι μιας χρήσης, δεν λύνονται όλα με ένα μπλόκο όμως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Δεν κρίνεται μόνο από το τι κερδίζεις αλλά και από το τι αποτρέπεις. Ρωτάμε καλοπροαίρετα όλους τους αγρότες:
Αν δεν βγαίναμε στα μπλόκα, όχι μόνο πέρυσι αλλά την τελευταία 20ετία, θα ήμασταν σε καλύτερη ή χειρότερη θέση;
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ απαντάει κατηγορηματικά ότι θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση. Ο καθένας ας σκεφτεί και ας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.
Όταν έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας και θα περιλαμβάνει την μείωση φόρου που κατακτήσαμε στα μπλόκα, μήπως θα υπάρξει κάποιος αγρότης από αυτούς που λένε ότι δεν κερδίσαμε τίποτα στα μπλόκα που θα την αρνηθεί;
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ.
ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ
ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου