Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΙΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: «Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ, ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ!» «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΜΑΣ. ΑΓΩΝΑΣ, ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!»ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΙΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ, ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ!»
«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΜΑΣ. ΑΓΩΝΑΣ, ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!»Η ενότητα τον αγροτών είναι δεδομένη, αυτονόητη  και αδιαπραγμάτευτη. Σε μια υποδειγματικά δημοκρατική διαδικασία και μετά από σχετικό κάλεσμα του μέλους της Πανελλαδικής Αγροτών Χρήστου Γκόντια μέσω Facebook,  τις προηγούμενες ημέρες,  αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσήλθαν το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2017 στο εστιατόριο του Γιάννη Μέγκα στην Παραλία Κατερίνης, σε μια πολύωρη 4ωρη διαδικασία συζήτησης και διαλόγου, όπου εκφράστηκαν συνθετικές απόψεις από τους εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων των περσινών Μπλόκων για το τι θα επακολουθήσει, καθώς διαφαίνεται ότι με τα οικονομικά μέτρα που ψηφίστηκαν ήδη οι αγρότες βλέπουν την γη να ανοίγει κάτω από τα πόδια τους.
Την ενημέρωση προς τους περίπου 70 αγρότες που παραβρεθήκαν έκαναν τα μέλη του περσινού Πανελλαδικού των Αγροτών Χρήστος Γκόντιας και Γιάννης Παναγής αντίστοιχα, ενώ χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Πιερίας Χρήστος Βάγιας που συμμετείχε σε όλη την διαδικασία.
Φανερά φορτισμένος συναισθηματικά μίλησε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής που ως γνωστόν το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο μερίδας του Τύπου, για τον οποίον σημειωτέον εκκρεμούν περισσότερες από 6 κλήσεις σε αγροτοδικεία για την συμμετοχή του σε μπλόκα αγροτών (για παρακώλυση συγκοινωνιών), δηλώνοντας κατηγορηματικά την πεποίθησή του για την ενότητα των ανά την Ελλάδα αγωνιζόμενων αγροτών , κτηνοτρόφων και αλιέων που όχι μόνον δεν καταθέτουν τα όπλα τους αλλά αγωνίζονται να επιβιώσουν κόντρα σε μια άκρως αντιαγροτική πολιτική που ως στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτικής οικογένειας.
Στην συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις, μεταξύ των άλλων,  αγροτών εκπροσώπων των περσινών Μλόκων, και πιο συγκεκριμένα, κατά σειρά:  από το Μπλόκα των Κερδυλλίων Σερρών , του μπλόκου των Ευζώνων Κιλκίς, της Βοιωτίας, του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, του μπλόκου των Θηβών, του μπλόκου των Ανθοπαραγωγών Αθηνών δια του Προέδρου του Θάνου Κιλμάγιερ που μίλησε προτείνοντας μάλιστα  3ήμερο αποκλεισμό της Αθήνας, του Μπλόκου της Χρυσούπολης Καβάλας, του Μπλόκου του  Παγγαίου Δράμας, της Αλιστράτης Σερρών και της Κατερίνης.
 Υπήρξαν στην συνέχεια διάφορες προτάσεις που ακούστηκαν από τους συμμετέχοντες, όπως για παράδειγμα για την διοργάνωση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ ή και αγροτικών αυτοκινήτων από κάθε γωνιά της χώρας, με στόχο να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή παρόμοια του συλλαλητηρίου του Νοεμβρίου του 2015, να υπάρξει συγκεκριμένη και συγκροτημένη νομική αντίδραση από την πλευρά των αγροτών. Επίσης, η διοργάνωση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη. Επίσης εκφράστηκε η άποψη πως τα τρακτέρ των αγροτών θα βγούνε στους δρόμους και τις πλατείες των χωριών και των πόλεων, μετά από απόφαση των ΓΣ των οργανώσεών τους. Υπήρξε τοποθέτηση-πρόταση για αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών βουλευτικών γραφείων και σπιτιών στις αγροτικές τους περιφέρειες από τους αγρότες που οδηγούνται με τα μέτρα αυτά στην εξολόθρευσή τους.
 Σύγκρουση  μέχρι εσχάτων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από την υπάρχουσα νομισματική πολιτική ήταν μια διαφορετική πρόταση που εκφράστηκε από παρευρισκόμενο αγρότη . το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αγροτικού κόμματος ανά την Ελλάδα το οποίο να εκπροσωπεί τον πρωτογενή τομέα αποκλειστικά υποστήριξε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Χρήστος Βάγιας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως επικράτησε η άποψη για δυναμική κάθοδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στα εγκαίνια της 1οης ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου όπως έγινε πέρσι. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα συμμετάσχουν και οι επαγγελματίες αλιείς με τα σκάφη τους που θα κατευθυνθούν από την Παραλία Κατερίνης στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου