Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

AKKEΛ ΟΧΙ στην Ευρώπη προτεκτοράτο δανειστών, ΝΑΙ σε ανάπτυξη απο την παραγωγή !


AKKEΛ ΟΧΙ στην Ευρώπη προτεκτοράτο δανειστών, ΝΑΙ σε ανάπτυξη απο την παραγωγή !
alt
Ακούω απο πολιτικούς πως τα μνημόνια είναι λάθος συνταγή, για ποιόν όμως είναι λάθος? Φυσικά όχι για τους δανειστές οι οποίοι ουδέποτε ήρθαν με το ΔΝΤ να προασπίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων, ήρθαν να διασφαλίσουν πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η πληρωμή των δανείων προς τις χώρες τους. Φυσικά και το ΔΝΤ έπαιξε τον ρόλο του εκτελεστικού οργάνου των δανειστών. Τον δανειστή δεν τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη η οποία απαιτεί και επενδύσεις και χρόνο, τον ενδιαφέρει άμεσα να πάρει πίσω τα χρήματα του και αυτό το πετυχαίνει με την φορολογική αφαίμαξη του Ελληνικού λαού. Μας λένε σήμερα για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση 10 δις των τραπεζών, ακόμη μια φορά απο την υπερχρέωση του χειμαζόμενου Έλληνα. Ενώ έχουμε πληρώσει το σύνολο των δανείων του συνόλου του Ελληνικού λαού με το παραπάνω με τις ανακεφαλαιοποιήσεις ώστε να σωθούν τράπεζες και τραπεζίτες, οι δανειστές τώρα ζητάν απελευθέρωση των πλειστηριασμών για δάνεια που έχουν αποπληρωθεί με το παραπάνω απο τον Ελληνικό λαό.
Το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ σταθερό πάντα στις αρχές του είναι κόμμα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ευρωπαικό όμως βάση του καταστατικού ίδρυσης της ΕΟΚ, της Ευρώπης των λαών και της αλληλεγγύης, της Ευρώπης της ισότητας, της ευμάρειας και της ευημερίας. Οι δανειστές μας καταστρατηγούν την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό της Ε.Ε και απαιτούν γη και ύδωρ προκειμένω να διαφυλάξουν πως θα πάρουν και με το παραπάνω τα χρήματα που μας δάνεισαν, μετατρέποντας την χώρα μας σε αποικία και προτεκτοράτο χείριστου είδους και τον Σόιμπλε σε ρόλο τυραννικού αποικιοκράτη.
Σε μια τέτοια Ευρώπη το ΑΚΚΕΛ λέει σαφέστατα μεγάλο ΟΧΙ.
Επειδή δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο και φυσικά στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα, οι άνθρωποι του ΑΚΚΕΛ μπορεί να μην έχουν χρυσοπληρωμένα πτυχία ξένων πανεπιστημίων, είναι όμως άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής,νοικοκυραίοι, που σπούδασαν στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο, αυτό της ζωής και της αγοράς, άνθρωποι έχουν πέσει πολλές φορές στην ζωή τους και ξανασηκώθηκαν, απόγονοι Ελλήνων που ο τράχηλος τους δεν σηκώνει κανέναν ζυγό. Οι άνθρωποι του ΑΚΚΕΛ λοιπόν λέμε πως γνωρίζουμε πως μια έξοδος απο την μπότα των δανειστών σίγουρα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όμως και η διαβίωση κάτω απο την μνημονιακή κατοχή μόνο εύκολη δεν είναι, κάθε μέρα μεταβαλόμαστε σε χώρα ζητιάνο χωρίς αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.
Το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι κάθετο πως η αφαίμαξη και η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να σταματήσει με όποιο τρόπο εδώ και τώρα, ναι είναι δύσκολη μια επανεκκίνηση απο μηδενική βάση, έχουμε όμως ακόμη τις δυο μεγάλες μηχανές που μπορούνε να μας τραβήξουν απο την κρίση, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό αρκεί να λύσουμε το χειρόφρενο που μας τράβηξαν οι δανειστές και δώσουμε κίνητρα παραγωγής αντί για τα αντικίνητρα που μας επέβαλαν τροικανοί και εξαρτώμενες κυβερνήσεις. Ανάπτυξη απο την παραγωγή και όχι απο τα δανεικά, αυτή είναι η μαγική λέξη και το κλειδί εξόδου απο την κρίση.
Ακούγεται απο τον αγροτικό κόσμο συνεχώς το δίλημμα μα αν φύγουμε απο την Ε.Ε θα χάσουμε τις επιδοτήσεις, παραφιλολογίας το ανάγνωσμα, απο την ένταξη μας στην ΕΟΚ μέχρι σήμερα χάσαμε το 55% της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων μας, την οποία εκτός Ε.Ε θα μπορούσαμε να την ξανακερδίσουμε μέσο των δασμών.
Ας δούμε όμως τον λόγο για τον οποίο δίδονται οι επιδοτήσεις
Κάθε χρόνος που περνάει το έλλειμμα διογκώνεται, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως τον καλύτερο «πελάτη» των Ευρωπαίων εταίρων της, καταρρίπτοντας έτσι τους μύθους περί «της αγοράς των 300.000.000 πολιτών» που θα...
απορροφούσαν τα ελληνικά προϊόντα. Από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ενώ αισθητές γίνονται και οι επιπτώσεις από τα όσα επιβάλλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το 1980, χρονιά ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, το γεωργικό ισοζύγιο ήταν πλεονασματικό, για να γίνει την αμέσως επόμενη χρονιά αρνητικό και από εκεί και πέρα να αρχίσει η κατρακύλα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το 1990 το έλλειμμα του γεωργικού εμπορικού ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα 107,2 δισ. δρχ., το 1997 έφτασε τα 370,2 δισ. δρχ. για να φτάσει το 2003 στο αστρονομικό ποσόν των 635, 2 δισ. δρχ. ή 1,86 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν αγροτικά προϊόντα στα οποία η Ελλάδα ήταν κατεξοχήν εξαγωγός χώρα, όπως ο καπνός. Το 1990 το ισοζύγιο καπνού ήταν πλεονασματικό 8,19 δισ. δρχ., όμως το 1997 παρουσιάζεται και αυτό το ιστορικό για τη χώρα μας προϊόν ελλειμματικό κατά 4,70 δισ. δρχ., για να καταλήξει την περασμένη χρονιά στα 40,85 δισ. δρχ. (ή 119,9 εκατ. ευρώ).

Ανάλογη κατάσταση παρουσιάζεται και στο ισοζύγιο κρεάτων. Το 1990 το έλλειμμα ήταν 1.490.000 δρχ., το 1997 έφτασε τα 201.694.000.000 δρχ., ενώ την περασμένη χρονιά ξεπέρασε κάθε αρνητικό «ρεκόρ» φτάνοντας στα 718.765.512 ευρώ (244.919.348.214 δρχ.). Το ίδιο συμβαίνει και στο γάλα και τα αυγά, αφού το έλλειμμα από 70.605.000 δρχ. που ήταν το 1990 έφτασε το 2003 τα 463.402.457 ευρώ (157.904.387.222,75 δρχ.).

αξίζει τον κόπο να δούμε τελικά πόσο "ορθή" είναι η παραφιλολογία:
"Αν φύγουμε απ'την Ε.Ε., ποιος θα πληρώνει τις επιδοτήσεις??"

ΚΑΝΕΙΣ. ΘΑ ΤΗΣ 'ΠΛΗΡΩΝΕΙ' ο ισοσκελισμός του αγροτικού ισοζυγίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου