Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝ ΑΝΤΑΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝ
ΑΝΤΑΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ


Για 22η χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Δίον  Πιερίας, το Αντάμωμα των απανταχού δημοτών της ιστορικής παρολύμπιας κωμοπόλεως.
Πρωτεργάτης του εθίμου που αναβιώνει τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής π. Δημήτριος Κουτσιμάνης, που υλοποιεί το Αντάμωμα με την υποστήριξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τη συμμετοχική παρουσία των κατοίκων, καθώς των καταγόμενων από την περιοχή αλλά και πολλών επισκεπτών.
Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θ Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος. Πριν την απόλυση, τιμήθηκαν οι Ιερόπαιδες της τοπικής ενορίας Νικόλαος Καζακλάρης, Δημήτριος Βαϊνάς, Νικόλαος Καζακλάρης και Διονύσιος Κουτρουλός για τη διακονία τους στη λειτουργική ζωή της Ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του συνεχάρη τον π. Δημήτριο Κουτσιμάνη τόσο για το πνευματικό όσο και πολιτιστικό του έργο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους Ιερόπαιδες για την στήριξη στις δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και τους δημότες και επισκέπτες του Δίου για την ενεργό συμμετοχή τους τόσο στο έθιμο, όσο και στις πνευματικές πρωτοβουλίες.
Στη συνέχεια, στο προαύλιο του Ναού έλαβε χώρα το πατροπαράδοτο έθιμο του Ανταμώματος των απανταχού Δημοτών της ιστορικής κωμοπόλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου