Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και Κτηνοτροφία με την συνεργασία ΔΕΘ Helexpo και Δήμου Λάρισας

Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και Κτηνοτροφία με την συνεργασία ΔΕΘ Helexpo και Δήμου Λάρισας


Στη δημιουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, «Agrothessaly», προχωρούν η ΔΕΘ-Helexpo και ο δήμος Λάρισας, επανασχεδιάζοντας από κοινού την Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική, Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας, που διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια από τον τοπικό δήμο, στην «καρδιά» της Ελλάδας. Στόχος της νέας αυτής κοινής προσπάθειας είναι να αναδειχθεί η εν λόγω διοργάνωση ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου. Το νέο εγχείρημα εντάσσεται στη στρατηγική του εθνικού εκθεσιακού φορέα για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και δη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.  Οι δύο πλευρές υπέγραψαν  σχετικό μνημόνιο συνεργασίας στη Λάρισα, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «Agrothessaly». Το 2017 η «Agrothessaly» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου στη θεσσαλική πρωτεύουσα και θα διοργανώνεται ανά διετία. Στη νέα έκθεση θα συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού κλάδου, θα παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις στην αγροτική επιχειρηματικότητα, ενώ θα πραγματοποιείται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και επιδείξεων.
Για το νέο εγχείρημα ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική στιγμή για την Λάρισα την στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ-Helexpo, σημειώνοντας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, πως αυτή η συνεργασία συμβάλλει στην πολυεπίπεδη προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή για την ανάδειξη της Λάρισας ως πρώτου περιφερειακού πόλου ανάπτυξης στην χώρα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συμφωνία θέτει την πόλη της Λάρισας, με πιο έντονο τρόπο στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, ενώ υπογράμμισε πως η έκθεση μπορεί να λάβει και διεθνή χαρακτήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου