Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ημερίδα για γυναίκες “η ζωή του γυναικείου φύλου αποτελεί ιδιαιτέραν τινά ιστορίαν”ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΗμερίδα για γυναίκες

η ζωή του γυναικείου φύλου αποτελεί ιδιαιτέραν τινά ιστορίαν”


            Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ από το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης ημερίδα με τον γενικό τίτλο “Αφηγήσεις γυναικών”.


            Η δεύτερη ομιλήτρια, η κ. Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ, αναφέρθηκε στις “3 γενιές φεμινιστριών” που συναντιούνται, συνεργάζονται και συμπορεύονται στην έρευνα του γυναικείου ζητήματος και εξήγησε τη μέθοδο εργασίας της  Όλγας Παντούλη, η οποία εκπροσωπεί την τρίτη γενιά.

            Η Όλγα Παντούλη, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΑΠΘ, πήρε τελευταία τον λόγο και μίλησε για τη διδακτορική διατριβή της, παρουσιάζοντας παράλληλα το βιβλίο της με τον τίτλο: “Αφηγήσεις ζωής Ελληνίδων επιστημόνων-Η εξέλιξή τους στους τομείς της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Μηχανικής και της Τεχνολογίας”  (εκδοτικός οίκος ‘Ρώμη’, Θεσσαλονίκη).

            Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου