Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

30 χρόνια μετά…. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΑ ΑΓΡΟΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟ30 χρόνια μετά….
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΑ ΑΓΡΟΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟ


Με μια καθυστέρηση 30 χρόνων ο αγροτικός κόσμος της Κατερίνης και της Πιερίας,  τίμησε στον ίδιο χώρο, τον συνάδελφό του Βασίλη Χαρισόπουλο που στις 30 Απριλίου 1987 έδωσε τραγικό τέλος στην ζωή του με την αυτοπυρπόλησή του διαμαρτυρόμενος στην τότε κυβέρνηση για τα εξοντωτικά μέτρα που ελάμβανε. Και αν τότε λαμβάνονται σκληρά μέτρα εις βάρος του αγροτικού κόσμου  σήμερα άραγε πως μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς, όπως τόνισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι αγρότες;
Την Επέτειο για την αυτοπυρπόληση του Βασίλη Χαρισόπουλου στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης διοργάνωσε  σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Χαρισσόπουλος και σαν πρώτη φορά θα λέγαμε ότι είχε επιτυχία.
Συμβολικά μικρός αριθμός τρακτέρ  από την περιοχή πάρκαρε στην κεντρική πλατεία, ενώ στο Μνημείο της Ελευθερίας κατέθεσαν συμβολικά άνθη οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Κατερίνης κ. Γιώργος Χαρισσόπουλος και Βροντού Πιερίας Χρήστος Βάγιας αντίστοιχα.
Στην συνέχεια ακολούθησε κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργο Χαρισσόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του γεγονότος και σύντομοι χαιρετισμοί κατά σειράν από τους: Βαγγέλη Λαγδάρη Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού, Δημήτρη Τσιμήτρη Περιφερειακό Σύμβουλο Πιερίας, Διονύση Φόλιο Πρόεδρο ΑΣ Καρίτσας, Ρίζο Μαρούδα Εκπρόσωπο Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Μπέτυ Κωνσταντίνου Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Γιώργο Πολυχρονίδη  Προέδρου Α.Σ. Σφενδάμης, Δημήτρη Ντούρου Αντιδημάρχου Κατερίνης και Θοδωρή Παπακωνσταντίνου Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης, ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, ο πολιτευτής της ΝΔ  Δημήτρης Μπέης, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΟΔΑΣ Πιερίας Νίκος Κούρτης,  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγροτικών συλλόγων και αγροτικών συνεταιρισμών από την Πιερία. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου