Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Αργία και όχι εργασία την Κυριακή

Αργία και όχι εργασία την Κυριακή

Την Κυριακή, 7 Μαΐου, μέλη της Λαϊκής Ενότητας Κατερίνης διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια που αφορούσαν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στην σταδιακή κατάργηση της αργίας για εργαζόμενους και εμπόρους και στο ολοένα και περισσότερο επιδεινούμενο εργασιακό και μισθολογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα στα ασφυκτικά και αντικοινωνικά πλαίσια των μνημονίων.
Μνημόνια που θα έσκιζε η κυβέρνηση έρχονται το ένα πίσω απ΄ το άλλο και αλλάζουν δραματικά τις ζωές εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιχειρηματιών. Οι μόνες που χαίρονται είναι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που συρρικνώνουν μισθούς εργαζομένων και τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, αφού το διαθέσιμο για αγορές χρήμα των οικογενειών και λίγο είναι και προς τις πολυεθνικές θα κατευθυνθεί, μιας και αυτές μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που επιβάλλονται.
Εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες τα γνωρίζουν όλα αυτά, όπως φάνηκε και στη χθεσινή εξόρμηση της Λαϊκής Ενότητας. Ανησυχούν για αυτά που ήρθαν και φοβούνται ότι θα έρθουν κι άλλα. Μας μίλησαν για τα προβλήματά τους και την αδυναμία τους να είναι συνεπείς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκατέλειψε την κοινωνία στα αδηφάγα αρπακτικά κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων αφόρητη. Πενιχροί μισθοί, φόβος απόλυσης, τεράστιοι φόροι και εισφορές, ανεργία, κατασχέσεις. Το κακό επιβάλλεται με νεοφιλελεύθερους όρους από νεοδεξιούς που αυτοαποκαλούνται «αριστεροί».
Η ΛΑΕ θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας και θα μάχεται και με όλες της τις δυνάμεις μνημόνια και πολιτικές που ρημάζουν τους ανθρώπους και τη χώρα που ζούμε.

--


Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου