Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΚΑΤΑΚΤΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ



ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΚΑΤΑΚΤΑ ΟΛΟΕΝΑ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Το κίτρινο ακτινίδιο, μια νέα ποικιλία  γνωρίζει διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες. Πρόκειται για μια καλλιέργεια που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, καθώς το ελληνικό ακτινίδιο είναι περιζήτητο στις ξένες αγορές. Το ακτινίδιο βέβαια που κυρίως κυριαρχεί στη χώρα μας είναι το πράσινο ακτινίδιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναπτύσσεται και το κιτρινόσαρκο ακτινίδιο. Στη χώρα μας η κιτρινόσαρκη ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως είναι η «Σορέλι». Ένα απτα μεγάλα πλεονεκτήματα του ακτινιδίου σε σχέση με άλλα προϊόντα είναι ότι διατηρείται σε κατάλληλους ψυκτικούς χώρους για πολύ καιρό και έτσι μπορεί να διατεθεί στην αγορά ακόμα και ένα εξάμηνο από τη συγκομιδή του. Δίνει έτσι τη δυνατότητα να το εμπορευτεί ακόμα και ένας μεμονωμένος παραγωγός. Η Ελλάδα είναι από τις κυριότερες χώρες που καλλιεργείται το ακτινίδιο. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου των επιχειρήσεων εξαγωγής φρούτων, που εξάγουν το ακτινίδιο, η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως. Το ακτινίδιο καλλιεργείται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, την Πιερία, την Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Πρέβεζα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου