Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΤΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


"Σε ένα χωριό ζούσε ένας αγρότης μαζί με την γυναίκα και τα 4 παιδιά του σε μια κάμαρα όλη και όλη. Μια μέρα πέρασε ο Πρόεδρος του χωριού από το σπίτι του και ο κακομοίρης αγρότης του παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσαν να ζουν τόσα πολλά άτομα σε μια κάμαρα και του ζήτησε να τον βοηθήσει να μεγαλώσει το σπίτι του. Ο Πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει αγελάδα και αφού πήρε καταφατική απάντηση από τον αγρότη, τότε του είπε να βάλει την αγελάδα μέσα στο δωμάτιο να ζει μαζί τους, ο αγρότης διαμαρτυρήθηκε αλλά σκέφτηκε πως ο Πρόεδρος κάτι θα ξέρει καλύτερα και έτσι έβαλε την αγελάδα στο δωμάτιο.
Ο Πρόεδρος πέρασε μετά από λίγες ημέρες και τον ρώτησε πως είναι η κατάσταση, ο αγρότης απάντησε ότι είναι δραματική αφού δεν χωρούσε η οικογένεια του στο δωμάτιο και με την αγελάδα να μένει μαζί τους η κατάσταση χειροτέρεψε. Τότε ο Πρόεδρος του ζήτησε να βάλει και το άλογο του στο δωμάτιο και ο αγρότης υπάκουσε. Μετά από λίγες ημέρες του ζήτησε να βάλει και την κατσίκα στο δωμάτιο, ο αγρότης υπάκουσε ξανά. Ο Πρόεδρος τον επισκέφτηκε μετά από λίγες ημέρες και τον ρώτησε πως τα περνάνε τώρα στο σπίτι και ο αγρότης σχεδόν κλαίγοντας του είπε ότι δεν μπορούν να ζήσουν άλλο στο σπίτι με τα ζώα μέσα. Ο Πρόεδρος τότε του είπε να βγάλει την αγελάδα από το δωμάτιο και έφυγε. Μετά από 2 ημέρες ο αγρότης έτρεξε στον Πρόεδρο και άρχισε να τον ευχαριστεί με δάκρυα χαράς και του είπε:
- Μας έσωσες Πρόεδρε, τώρα που βγήκε η αγελάδα από το δωμάτιο επιτέλους ζούμε σαν άνθρωποι, έχουμε πολύ χώρο!!!

Αυτά ακριβώς είναι τα περίφημα "αντίμετρα" της κυβέρνησης, ίδια ακριβώς με τα περίφημα "ισοδύναμα" που θα έπαιρνε υπέρ των αγροτών προεκλογικά. Αφού μας παίρνει 10 από την τσέπη, μας δίνει 1 πίσω και αυτό κουτσουρεμένο και ζητάει να είμαστε και ικανοποιημένοι. Εμείς δεν είμαστε σαν τον κακομοίρη αγρότη της ιστορίας μας, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και ευγνώμονες.
Συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις ενωτικές αγωνιστικές Ομοσπονδίες, αγώνας και διεκδίκηση ώστε να ανατρέψουμε τις πολιτικές Ε.Ε και κυβερνήσεων που μας οδηγούν στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου