Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Τεράστια επιτυχία για τον αγροτικό κόσμο η αναφορά Τσιομπανίδη στις Βρυξέλλες

alt

Τεράστια επιτυχία για τον αγροτικό κόσμο η αναφορά Τσιομπανίδη στις Βρυξέλλες

Στις 10-07-2017 κατέθεσε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου,σχετικά με την αναφορά που ο ίδιος είχε υποβάλει για τις καθυστερήσεις πληρωμών του προγράμματος βιολογικής γεωργίας- κτηνοτροφίας αλλά και γενικά όλων των επιδοτήσεων .
Η επιτροπή αποφάσισε πως θα πρέπει να μπει ένα τέρμα στην τακτική των Ελληνικών κυβερνήσεων να καθυστερούν τις πληρωμές και απο το 2018 οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται το αργότερο εντός 6 μηνών απο την ημερομηνία που το κράτος μέλος έλαβε τα χρήματα απο την Ε.Ε.
Την αναφορά του κου Τσιομπανίδη στήριξαν όλοι οι ευρωβουλευτές ανεξαρτήτως παράταξης, ακόμη και η κα Κούνεβα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κρατάνε την αναφορά ανοιχτή εως ότου αποπληρωθούν οι παραγωγοί τέλος Ιουλίου όπως υποσχέθηκε ο κος Αποστόλου.
alt
Αποστέλλουν διάβημα διαμαρτυρίας και προβληματισμού προς την Ελληνική κυβέρνηση και παραπέμπουν το Ελληνικό υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης προς απολογία στην αρμόδια επιτροπή γεωργίας της Ε.Ε.
O επικεφαλής των κεντροδεξιών Γερμανών ευρωβουλευτών Peter Liese τόνισε πως ο τρόπος που ασκεί αγροτική πολιτική η Ελλάδα είναι ο τρόπος που δεν θα έπρεπε να ασκείτε αγροτική πολιτική, πως το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας είναι παράδειγμα προς αποφυγή και αυτή η τακτική αποτελεί ντροπή για την ευρωπαϊκή ένωση . Γενικά όλοι οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν την πρακτική καθυστερήσεων πληρωμών της Ελληνικής κυβέρνησης προς τους παραγωγούς.
alt
Να σημειωθεί το γεγονός πως ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ είχε ζητήσει την οικονομική συνδρομή του αγροτικού κόσμου ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του ταξιδιού και ο αγροτικός κόσμος δεν ανταποκρίθηκε, το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν μόλις 190 ευρώ όπως ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
altaltalt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου