Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή αλλιώς απόδειξε πως δεν είσαι ελέφαντας....

Κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή αλλιώς απόδειξε πως δεν είσαι ελέφαντας....


alt
Γράφει 
ο Βάκης Τσιομπανίδης 
πρόεδρος ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ)
220.000 αγρότες δεν μπόρεσαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις γιατί απο λάθος του ΥΠΑΑΤ δεν χαρακτηρίζονται αγρότες και χάνουν το αφορολόγητο.Τώρα θα τους ζητηθεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Πριν γίνει υπουργός ο Αποστόλου έμπαινες στην σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτύπωνες την βεβαίωση και τελείωνε....εδώ και 3 χρόνια όμως η ιστοσελίδα λένε χάλασε και τι πρέπει να κάνει σήμερα ο αγρότης ώστε να αποδείξει την ιδιότητα του;
Ο φωστήρας Αποστόλου καταργεί την ηλεκτρονική εκτύπωση και στέλνει τον αγροτικό κόσμο στα ΚΕΠΥΕΛ όπου και τους ζητούνται λαγοί με πετραχήλια, συγκεκριμένα για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, τον έλεγχο για την ιδιότητα του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη θα πρέπει να εξετάζονται υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:
* Για τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος: Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος και αντίγραφο της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα έντυπο Ε3 του ιδίου έτους, όπου εκεί θα αποτυπώνεται η αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου. Συγκεκριμένα συγκρίνεται το καθαρό κέρδος με λογιστικό προσδιορισμό αγροτικής δραστηριότητας σε σχέση με το συνολικό καθαρό κέρδος με λογιστικό προσδιορισμό.
* Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση: Αντίγραφο της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
* Για την απόδειξη ασφάλισης στον ΟΓΑ: Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ.
ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
* Για την απόδειξη της δραστηριότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης: Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος και αντίγραφο της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα έντυπο Ε3 του ιδίου έτους, όπου εκεί θα αποτυπώνεται η αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου.
* Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης: Αντίγραφο της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
* Στις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης της αγροτικής εκμετάλλευσης, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης ενιαίας ενίσχυσης, θα προσκομίζονται:
* Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος.
* Για μόνιμες φυτείες: Συμβόλαια αγοράς αγροτικών εκτάσεων, νομίμως μετεγγραμμένα που προέρχονται από αγορά, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς κ.λπ. ή αποδεικτικά μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων που έχουν υποβληθεί στο TAXISNET και αντίγραφα ελαιοκομικού, αμπελουργικού μητρώου ή άλλων μητρώων, συναπτόμενα εντός του έτους αναφοράς.
" Για μονοετείς καλλιέργειες: Συμβόλαια αγοράς αγροτικών εκτάσεων, νομίμως μετεγγραμμένα, που προέρχονται από αγορά, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς κ.λπ. ή αποδεικτικά μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων που έχουν υποβληθεί στο TAXISNET, και παραστατικά αγοράς σπόρων ή φυτωρίων ή πώλησης προϊόντων της εκμετάλλευσης, εντός της χρονικής περιόδου του έτους αναφοράς.
Όλη αυτή η γραφειοκρατία αντικατέστησε το πάτημα ενός πλήκτρου ...Αναρωτιέστε για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά; Είναι τελικά ο υπουργός γεωργίας τόσο ηλίθιος; όχι φίλοι μου δεν είναι θέμα βλακείας του Αποστόλου, δεν είναι θέμα μετατροπής του δημοσίου σε πολυδαίδαλο γραφειοκρατικού μοντέλου τύπου Βολιβίας. Το σχέδιο είναι άλλο, αν χρωστάς στον ΟΓΑ σου ακυρώνουν παράνομα την ιδιότητα του αγρότη μιας και δεν σου χορηγούν βεβαίωση ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου