Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Απειλούν να "κατασκηνώσουν" στον Κόμβο της Κουλούρας ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣΑπειλούν να "κατασκηνώσουν" στον Κόμβο της Κουλούρας
ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Fotos από  http://ammosimathia.blogspot.gr


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας σε κατάμεστη αίθουσα του χωριού Μέσση,  για τις εξελίξεις στο θέμα του ροδάκινου και των ζημιών που υπέστησαν, όπως αναφέρει το έγκριτο ammosimathia.blogspot.gr.
 Ο Πρόεδρος Τάσος Χαλκίδης ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα με την απόγνωση που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί για τις επαφές στην Αθήνα στον ΕΛΓΑ μαζί με βουλευτές Πέλλας Ημαθίας και άλλους εκπροσώπους, για την αρνητική απάντηση του ΕΛΓΑ για την ζημιά από
καρπόπτωση που παραπέμφθηκε σε μελέτη που θα κάνουν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Νάουσας για να βγάλουν πόρισμα και προέτρεψε τους αγρότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Ο Θ Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον χώρο των ροδακινοπαραγωγών που είναι καταχρεωμένοι και σε απελπισία από τις χαμηλές τιμές και από τις ζημίες ενώ αμφισβητήθηκε η πρόταση να δηλώσουν προαιρετικά οι παραγωγοί ζημιές έως 31 Ιουλίου, αν πιάσει τόπο ή γίνει όπως πέρσι που δεν ελήφθησαν υπόψη τελικά.
Μίλησαν επίσης ο Ιορδάνης Κυρατλίδης πρόεδρος του ΑΣ Μέσσης και της ΑΛΜΕ που δήλωσε την στήριξη της κοινοπραξίας στον αγώνα των αγροτών για αποζημιώσεις και ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Βοργιαζίδης που τόνισε τις προσπάθειες του Δήμου για την δωρεάν διανομή, ενώ δήλωσε  και αυτός την στήριξη στους παραγωγούς. Παραβρέθηκαν επίσης και από τον ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ  Νάουσας . Έπεσαν διάφορες προτάσεις για κινητοποιήσεις και αποφασίστηκε μια συνάντηση όλων των Συλλόγων και των Προέδρων των ομάδων παραγωγών της Ημαθίας και Πέλλας για να συντονίσουν τα επόμενα βήματα σε επίπεδο Νομών.
Σαν πρώτη προειδοποιητική κίνηση αποφασίστηκε για μια ημέρα που θα ανακοινωθεί όλοι οι συνεταιρισμοί να σταματήσουν τις παραλαβές Ροδάκινων και Συμπύρηνων ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τάσος Χαλκίδης «από Σεπτέμβριο θα κατασκηνώσουμε στον Κόμβο Κουλούρας μέχρι να πληρώσουν το εμπάργκο και τις αποζημιώσεις». Να σημειώσουμε ότι ακούστηκαν πολλά παράπονα για την λειτουργία του ΕΛΓΑ και για την αλλαγή των κανονισμών καθώς επίσης και για την μη ανακοίνωση τιμής Συμπύρηνου από την ΕΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου