Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΓΚΡΙΜΣΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΓΚΡΙΜΣΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Φυσιολογικά εξελίσσεται η χρονιά για την παραγωγή του  επώνυμου και ποιοτικού επιτραπέζιου άσπερμου σταφυλιού ποικιλίας Γκρίμσον που καλλιεργείται πλέον κατά κόρον στην περιοχή του εύφορου κάμπου του πρώην Δήμου Δίου Πιερίας (Βροντού, Καρίτσα, Άγιος Σπυρίδωνας, Κονταριώτισσα,  Δίον, Νέα Έφεσσος και Πλατανάκια).
 Η σαιζόν προαλείφεται καλή επί του παρόντος, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ακαρπία του, ενώ είναι μια πρώιμη χρονιά, σύμφωνα με γνωστό και έγκυρο γεωπόνο της περιοχής.
Το σταφύλια αυτής της ποικιλίας απευθύνονται κυρίως στην εξωτερική αγορά, όπου τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί του απολαμβάνουν ικανοποιητικές τιμές, ενώ ανταγωνίστριες χώρες είναι οι Ισπανία και Ιταλία όπου επίσης υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις της εν λόγω καλλιέργειας και οι χώρες αυτές έχουν φροντίσει να έχουν την δική τους διάθεση στις αγορές. Οι τελευταίες επικρατούσες καιρικές συνθήκες του άστατου και βροχερού καιρού καθιστούν σε εγρήγορση του καλλιεργητές που εύχονται να επανέλθει σύντομα το καλοκαίρι με τις φυσιολογικά επικρατούσες θερμοκρασίες και την παύση των βροχοπτώσεων. Υπενθυμίζεται πως το επιτραπέζιο σταφύλι Γκρίμσον συγκομίζεται στα μέσα Οκτωβρίου και όλοι ευχόμαστε να κυλήσει μια καλή και παραγωγική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου