Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Τσίπρας

Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Τσίπρας


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η επιθετική επικοινωνιακή πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη, ο οποίος δίνει πολιτιές απαντήσεις, με άρθρο του στο “Πρώτο Θέμα”, στον άνθρωπο που τον νίκησε τον Ιανουάριο του 2015, και τον οδήγησε στην έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου και την πρωθυπουργία.
Ο Μεσσήνιος πολιτικός μάλιστα, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός τη δύσκολη περίοδο 2012-2015, απαντάει ουσιαστικά και στο… τρολάρισμα που εκτιμάται ότι επέλεξε να του κάνει ο διάδοχός του στο Μέγαρο Μαξίμου, πηγαίνοντας για να…. φορέσει γραβάτα στο Ζάππειο, εκεί όπου ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το 2010 τις πολιτικές θέσεις του κατά του Μνημονίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει στο άρθρο του μεταξύ άλλων τα εξής:
“Γραβάτα και… φέσι!”.
«Στα τέλη του 2014 βγαίναμε καθαρά από τα μνημόνια και μπαίναμε σε περίοδο μεγάλης ανάπτυξης. Κατά τους δανειστές πάντα… χωρίς αυστηρή επιτήρηση τότε, και χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
Σήμερα, τελειώνει το μνημόνιο Τσίπρα και μπαίνουμε σε περίοδο ασφυκτικής λιτότητας για άλλα πέντε χρόνια, μαζί με πρόσθετη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.
Στα τέλη του 2014 οι δανειστές ζητούσαν πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022. Σήμερα ζητούν πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060! Και δεν τους φτάνουν.
Στα τέλη του 2014 το ελληνικό χρέος ήταν πλέον βιώσιμο κατά τους δανειστές και επρόκειτο να πέσει στο 110% του ΑΕΠ ώς το 2022! Μετά από τρία χρόνια Τσίπρα, το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο μακροχρόνια παρά τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν επιστροφή υπερκερδών από τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Που τα είχαν δώσει στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τα πήραν πίσω από την κυβέρνηση Τσίπρα και τώρα του ξαναδίνουν… μόνο ένα μέρος!.
Ο κ. Τσίπρας έδωσε τώρα τη Μακεδονία και το μεταναστευτικό για να πάρει… ένα κομμάτι απ’ όσα είχε καταφέρει να πάρει η κυβέρνησή μου το 2014. Για μια γραβάτα ο κ. Τσίπρας βάζει ένα τεράστιο φέσι στον ελληνικό λαό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου