Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Δημοσκόπηση: Ο “κανένας”… συμφέρει το ελληνικό νοικοκυριό περισσότερο από Τσίπρα και Μητσοτάκη αθροιστικά!

Δημοσκόπηση: Ο “κανένας”… συμφέρει το ελληνικό νοικοκυριό περισσότερο από Τσίπρα και Μητσοτάκη αθροιστικά!


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Ένα εντυπωσιακό εύρημα περιλαμβάνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Έθνος”, που περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέροντα ποιοτικά στοιχεία, τα οποία κατά ένα μεγάλο μέρος αποκαλύπτουν τις πραγματικές σκέψεις και προθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Το εύρημα που εντυπωσιάζει έχει να κάνει με τον μελλοντικό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, όχι απλά και μόνο αναφορικά με την “καταλληλότητά” του, όπως ήταν το σχετικό ερώτημα που καθιερώθηκε από την εποχή Σημίτη, αλλά σε σχέση με το κατά πόσο η παρουσία του στην πρωθυπουργική καρέκλα, θα είναι προς το συμφέρον του ελληνικού νοικοκυριού.
Στη συγκεκριμένη έρευνα λοιπόν, οι Έλληνες δείχνουν να θεωρούν ότι, ο “κανένας”, συμφέρει περισσότερο το ελληνικό νοικοκυριό, σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη… αθροιστικά.
Στο ερώτημα “ποιός πρωθυπουργός συμφέρει περισσότερο το νοικοκυριό”, το 45% απαντάει… “κανένας από τους δυο”, το 28% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.
Δηλαδή, αθροιστικά Τσίπρας και Μητσοτάκης φτάνουν στο 50%, και ο “κανένας” στο 45%, με άλλο ένα 5% να μην απαντάει. Δηλαδή… ισοψηφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου