Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΤΡΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΗΣ
 ΑΤΥΠΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΤΡΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ανάρπαστες έχουν γίνει οι επώνυμες και ποιοτικές τομάτες της άτυπης Ομάδας Παραγωγών Κίτρους Πιερίας,  της οποίας ηγείται ο γνωστός αγρότης Σάκης Εσκίδης, από την ομώνυμη περιοχή, όπως σας είχα παρουσιάσει πρόσφατα.
Τα 60 στρέμματα τομάτας που φυτεύτηκαν φέτος στα μέσα του περασμένου Απριλίου στην περιοχή του Κίτρους Πιερίας,  φαίνονται πολύ λίγα εν συγκρίσει με τις υψηλές ποσοτικές απαιτήσεις του απαιτητικού καταναλωτικού κοινού της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης που απορροφάει την ποιοτική τομάτα.
 Μανάβικα, πρατήρια τροφίμων και χώροι εστίασης τουριστικού ενδιαφέροντος αποτελούν το πελατολόγιο της άτυπης  Ομάδας Παραγωγών Τομάτας Κίτρους Πιερίας. 

Πάνω απ όλα οι ποιότητα, σημασία στην τοποθέτηση των αγροτικών προϊόντων και όλα δείχνουν ότι το σχέδιο του κ. Εσκίδη να καταστεί η παραγωγή τομάτας στην Βόρεια Πιερία και να κορυφωθεί σε βάθος μιας 3ετίας είναι στον σωστό δρόμο. Εκτιμάται ότι του χρόνου (2019) θα καλλιεργηθούν πάνω από 130 στρέμματα αυτής της τομάτας και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου