Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Η Βάπτιση του μικρού Ανδρέα

Η Βάπτιση του μικρού Ανδρέα


 
Την Κυριακή  11 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού Πιερίας βάπτισαν το δεύτερο τους παιδάκι ο Δημήτρης Αβραάμ και η Θώμη Λαγοπούλου. Νονοί του μικρού  ο Νίκος Κάνος και η Ζηνοβία Πέλλα. Σας ευχόμαστε να σας ζήσει ο μικρός Ανδρέας, γερός και καλότυχος να΄ναι στη ζωή του, και οι νονοί πάντα άξιοι.
Photo Hasapetis

ΑΠΟ ΤΟ BROADWAY ΣΤΟ HOLLYWOOD| ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΒΕΡΟΙΑ


ΑΠΟ ΤΟ BROADWAY ΣΤΟ HOLLYWOOD| ΣΤΟ  ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΒΕΡΟΙΑ


To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  διοργανώνουν συναυλία με τα εμβληματικότερα τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical με τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου, Armando Puklavec και Παναγιώτη Μανιάτη,  στο πιάνο συνοδεύει  ο Δημήτρης Νέπκας και στο electone ο Παναγιώτης Κουντούρης.
Κυριακή  18 Νοεμβρίου  2018 | Ώρα 21:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Στη συναυλία “Από το Broadway  στο Hollywood θα παρουσιαστούν   δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημα Musicals ( Les Miserables , West side story κ.α.) αλλά και τραγούδια /πασίγνωστες μελωδίες από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος,  εν γένει.
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από μαγικές μελωδίες ερμηνευμένες από αγαπημένους καλλιτέχνες.
Συμμετέχουν: οι λυρικοί τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Παναγιώτης Μανιάτης (τενόρος) και Armando Puclavec (βαρύτονος).
Θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Δημήτριος Νέπκας και στο electone ο Παναγιώτης Κουντούρης.
Καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες γνωστοί στο κοινό από το χώρο της όπερας ερμηνεύουν -σε ρόλο έκπληξη- ένα τόσο εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερο πρόγραμμα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ , ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΑ:

Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη , 1Ος Όροφος, τηλ 2331350104)
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας (Γραμματεία , 3Ος όροφος , τηλ 2331078100)


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:    
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:
Του Δήμου Βέροιας
Της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας

Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  Υλοποιώντας στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία που διέπει και διακρίνει την Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, η εφορεία αιμοδοσίας του πολιτιστικού συλλόγου της Πιερίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 την έβδομη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία.
  Η αιμοδοσία με επίγραμμα «Το αίμα δεν κοστίζει…αξίζει», υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, στην οδό Ειρήνης 32 και πλατεία Πολιτισμού και με αιμοδότες  μέλη και φίλους του συλλόγου.
  Αρωγός στην καθόλα αξιόλογη και πανανθρώπινη πρωτοβουλία της Εστίας για μια ακόμα φορά, ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων-Φίλων ΑμεΑ «Στηρίζω», ενώ την αιμοληψία πραγματοποίησαν στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με επικεφαλής την αναπληρώτρια διευθύντρια αιμοδοσίας ιατρό, Ζάνα Φιλίπποβιτς.
  Η έφορος αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Κατερίνα Ιορδανίδου-Νταϊλάκη και τα μέλη της εφορείας Αθανασία Μελιάδου, Σοφία Μυρωτή, Παρασκευή Μαρινοπούλου, Γεωργία Κατσαλή και Έλλη Αγγέλη ευχαριστούν όσους ανταποκρίθηκαν και υποστήριξαν την πρωτοβουλία.

Το «Λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη από την 34η Philoxenia


Το «Λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη από την 34η PhiloxeniaΑπό την 34η Philoxenia ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη το «Λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας» (Food Track της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τη Μακεδονική Κουζίνα και τα εκλεκτά προϊόντα της μακεδονικής γης.
Η «πρότυπη καντίνα» μέσα στο 2019 και για δύο χρόνια θα γυρίσει ολόκληρη την Ευρώπη για να προωθήσει την Κεντρική Μακεδονία ως μοναδικό γαστρονομικό τουρισμό, φέρνοντας τις μακεδονικές συνταγές κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες και κάνοντας διεθνώς γνωστό το brand name της Μακεδονικής Κουζίνας σε φορείς και εκπροσώπους της εστίασης, αλλά και στους πολίτες, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προσέλκυση τουριστών, που εκτιμούν τη γαστρονομία.
«Το ‘λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας’ ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Philoxenia, φιλοδοξούμε να ταξιδέψουμε τις γεύσεις της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο, στις πλατείες των πόλεων της Ευρώπης, για να γνωρίσουν τις συνταγές του τόπου μας και τα εξαιρετικά προϊόντα της μακεδονικής γης όλοι οι πολίτες. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την κουζίνα και τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο και να στείλουμε παντού ένα ξεκάθαρο μήνυμα, που τον τελευταίο καιρό κάποιοι φροντίζουν να θολώσουν: ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και τα χαρακτηριστικά της είναι μοναδικά. Η Μακεδονική Κουζίνα θα αποτελέσει το μοχλό τα επόμενα χρόνια για την προώθηση συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού, με ιδιαίτερα γαστρονομικά χαρακτηριστικά, με γεύσεις μοναδικές και πρώτες ύλες εκλεκτές. Το ‘λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας’ είναι το όχημα για την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες λαμβάνουμε και για την ενίσχυση όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε δωδεκάμηνο τουριστικό ρεύμα στην Κεντρική Μακεδονία και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στην εκδήλωση παρουσίασης του «Food Track της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» στην 34η Philoxenia, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια είναι πρώτη στη χώρα σε αφίξεις τουριστών, ενώ ο τουρισμός φέρνει στο ΑΕΠ της περιοχής 2 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και η αύξηση εσόδων που καταγράφεται είναι της τάξης των 200 εκ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι τα προϊόντα ποιότητας που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία κατακτούν σταδιακά τα ράφια στις αγορές όλου του κόσμου, καθώς η Κεντρική Μακεδονία είναι πρώτη πανελλαδικά σε αγροτική παραγωγή και εξαγωγές τροφίμων, ενώ η συμμετοχή της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Περιφέρειας είναι άνω του 25% (ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ). «Ζητούμενο για εμάς είναι η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του αγροδιατροφικού τομέα για να εξελιχθεί ο αγροτικός κόσμος και όσοι εμπλέκονται στη διατροφική αλυσίδα (παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία) και να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό βαθμό ανταγωνιστικότητας των ‘προϊόντων – σημαία’ της μακεδονικής γης, αναδεικνύοντας την υψηλή τους ποιότητα και το γεγονός ότι έχουν θέση στο τραπέζι κάθε οικογένειας, σε όλο τον κόσμο. Η ανάδειξη αυτού του πλούτου γίνεται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκτός της Μακεδονικής Κουζίνας έχουμε δημιουργήσει το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Ειδικό Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, ενώ καθιερώσαμε και το ειδικό σήμα ποιότητας ‘Προϊόντα Μακεδονικής Γης’. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση να προβάλει σε όλο τον κόσμο, σε κάθε μία από τις 70 Διεθνείς Εκθέσεις που συμμετέχουμε κάθε χρόνο, τον τόπο μας, τον τουρισμό μας, τον πολιτισμό μας, τη Μακεδονική Κουζίνα, τα μακεδονικά προϊόντα, γιατί μακεδονικά προϊόντα, σημαίνει αποκλειστικά και μόνο ελληνικά προϊόντα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος εξήγησε ότι «το ειδικό τροποποιημένο λεωφορείο φέρει τα σήματα και χρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας, φέρει εικόνες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και εικόνες των προϊόντων της μακεδονικής γης. Μπορεί να ταξιδέψει παντού και θα το κάνει. Αρχίσαμε από τη Philoxenia και θα συνεχίσουμε στις πλατείες του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ γαστρονομίας, αλλά και στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει η Περιφέρεια. Εκτός από τις αυθεντικές συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, προβάλλουμε και τα αγροτικά μας προϊόντα, αλλά και τον τόπο μας ως ξεχωριστού γαστρονομικού προορισμού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι Ευρωπαίοι πολίτες να δοκιμάζουν χαρακτηριστικές γεύσεις από το συνταγολόγιο της Μακεδονικής Κουζίνας. Τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη πρέπει να βαδίζουν χέρι χέρι για να δίνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία της περιοχής».
Το δικό της μήνυμα έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας ότι «τα υλικά, οι συνταγές και το παραδοσιακό τραπέζι της Μακεδονίας είναι δείγμα του ξεχωριστού πολιτισμού, της μακεδονικής κουλτούρας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Κατάγομαι από τη βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα από τη Φλώρινα. Πιο βόρεια δεν έχει…».

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Εξαντλούνται οι διαθέσιμες ημέρες επίσκεψης για σχολεία


Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Εξαντλούνται οι διαθέσιμες ημέρες επίσκεψης για σχολεία
Προς τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας
Kυρίες και κύριοι,
πριν δύο μέρες,  την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για  τις επισκέψεις σχολείων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουν ήδη δηλωθεί 37 σχόλια και περισσότεροι από 2.100 μαθήτριες και μαθητές.  Αυτό σημαίνει πως εντός της τρέχουσας εβδομάδος θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των 4.400 παιδιών που μπορούν να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου. 
Επειδή  είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλους τους κανόνες ασφάλειας που θέτουν οι αρχές αλλά και να εξασφαλίσουμε ένα άνετο  και αξιοπρεπές περιβάλλον στους επισκέπτες του χωριού, σας παρακαλούμε, αν επιθυμείτε να επισκεφθείτε και φέτος τον Καπνικό Σταθμό, να το πράξετε άμεσα.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις ελεύθερες ημερομηνίες  που έχουν απομείνει. Εδώ μπορείτε να δηλώσετε το σχολείο σας.
Φιλικά
Η συντονσιτική επιτροπή

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr

Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου


Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου


Σας γνωρίζουμε ότι την 21η Νοεμβρίου 2018 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατόπιν τούτου σας στέλνουμε το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και σας πληροφορούμε ότι ο εορτασμός θα γίνει στον Iερό Ναό Αγίου Αντώνιου, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018.
Ακολουθεί το πρόγραμμα.

Σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ του Νομού από της 8ης πρωινής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών το βράδυ της ημέρας του εορτασμού.

Ώρα 8.00΄
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης

Ώρα 10.00’
Παράταξη Στρατιωτικού Τμήματος απόδοσης τιμών προ του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου.

Ώρα 10.20΄
Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, του Λαού και των προσκαλουμένων στις εκδηλώσεις.

Ώρα 10.25΄
Πέρας προσέλευσης των επισήμων.

Ώρα 10.30΄
Επίσημη δοξολογία με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Ομιλία μέσα στην Εκκλησία από εκπρόσωπο της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Ώρα 11.00’
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου και κατάθεση στεφάνων.

Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος

Ώρα 17.30΄
Υποστολή της Σημαίας

Τελετάρχες ορίζουμε τις Ανδρεάδου Μαρία, Γαλοπούλου Θωμαή και Σούμπουρου Μαρία, υπαλλήλους της Π.Ε. Ημαθίας. Οι ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι, Σωματεία και Οργανώσεις μπορούν να γνωστοποιήσουν μέχρι την 12¨00 π.μ. της 20ης Νοεμβρίου 2018 την κατάθεση στεφάνου, στο τηλέφωνο 23313 50230 (κα Ανδρεάδου Μαρία) ή 2331350102-4 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη.

                                                                                       Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                                                 Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
                                                                                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ