Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Μέγα πλήθος, πάθος και… δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Μέγα πλήθος, πάθος και… δακρυγόνα στο Σύνταγμα


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Όπως αναμενόταν, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα ήταν ογκώδες.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των χειρισμών της κυβέρνησης, αποδοκιμάζοντας και απορρίπτοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν το μέγα πάθος, που χαρακτήρισε το μέγα πλήθος, προτού τουλάχιστον… πέσουν τα δακρυγόνα, στο περιθώριο της διείσδυσης αντιεξουσιαστών στον χώρο της εκδήλωσης.
Τα χημικά και η βροχή αλλοίωσαν την εικόνα, όχι όμως και την ουσία.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΕ ΛΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΕ ΛΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ


Ακόμη και οι Μοναχοί του Αγίου Όρους παράτησαν τις Σκήτες και τα κελιά και σηκώνοντας στα χέρια τους, Λάβαρα και Σημαίες κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για την Μακεδονία μας!
Χαρακτηριστική είναι η Ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.
Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.
Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχόμενη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.
Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥΤην Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης, θα τελεστεί ο Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στο τέλος της ακολουθίας θα διαβαστεί και ειδική ευχή, που συνέγραψε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, υπέρ των δικαίων της Μακεδονίας.

Η Παράκληση θα τελείται την ίδια ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το Συλλαλητήριο των Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, εξηγώντας τη λειτουργική αυτή πρωτοβουλία που πήρε, δήλωσε: «Είναι μία ευκαιρία προσευχής στον Θεό υπέρ των εθνικών δικαίων της Μακεδονίας μας. Όσοι δεν θα συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στο εθνικό συλλαλητήριο, μπορούν να συμμετάσχουν μέσω της προσευχής τόσο υπέρ του εθνικού αυτού ζητήματος όσο και υπέρ ασφάλειας και ενδυναμώσεως εκείνων που θα υποβληθούν στο πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι μετάβασης και επιστροφής».
Να σημειωθεί ότι οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα συμμετάσχουν ομαδικά στο Εθνικό Συλλαλητήριο με 30 λεωφορεία, που έχουν δρομολογηθεί προς τον σκοπό αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ!!!

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ!!!

ΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἐλευθερώσας διὰ τοῦ πάθους καὶ τῆς Ἀναστάσεώς σου τὸ γένος τῶν ἀνθρώπων ἐκ τῆς δουλείας τοῦ ἐχθροῦ, ὁ δι᾿ ὁράματος ἐν Τρωάδι  (Πρ. 16,9) εἰπὼν τῷ Παύλῳ, «διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν», ὁ τὸν παλαιὸν Ἰσραὴλ πολλάκις βοηθήσας, ὁ κλαύσας ἐπὶ τὴν Ἱερουσαλήμ, τὴν κατὰ τὸ ἀνθρώπινον πατρίδα σου (Λκ. 19,41-44), ὁ προστατεύσας τὴν Ἑλλάδα, τὴν πατρίδα ἡμῶν «ἐκ χειρὸς πάντων τῶν μισούντων ἡμᾶς» (πρβλ. Λκ. 1,71), ὁ ποιήσας τὸ ἔθνος ἡμῶν «ἔθνος ἅγιον καὶ λαὸν εἰς περιποίησιν» (πρβλ. Α΄ Πέτρ. 2, 9), ἐπάκουσον ἐν τῇ ὥρᾳ ταύτῃ τῆς δεήσεως ἡμῶν.
Διασκέδασον πάντα ἐχθρὸν καὶ πολέμιον ὡς καὶ πᾶσαν πονηρὰν βουλὴν καὶ μηχανὴν τῶν ἰσχυρῶν τῆς γῆς διὰ τὴν Ἑλληνικωτάτην Μακεδονίαν ἡμῶν. Φώτισον τὸν νοῦν καὶ τὴν διάνοιαν τῶν ἀρχόντων ἡμῶν εἰς τὸ εἰδέναι τί τὸ συμφέρον διὰ τὴν Μακεδονίαν. Κραταίωσον αὐτοὺς πράττειν τὰ κράτιστα καὶ ἁρμόδια αὐτῇ. Ἐνδυνάμωσον τοὺς κατοίκους τῆς Μακεδονίας ἐν ταύταις ταῖς ἡμέραις τῆς θλίψεως αὐτῶν καὶ δὸς αὐτοῖς πνεῦμα δυνάμεως καὶ ἰσχύος εἰς τὸ ὑπερασπίζεσθαι τὸ ὄνομα τῆς πατρίδος ἡμῶν.
Ἐπάκουσον τῆς φωνῆς τοῦ λαοῦ σου τοῦ ἀγωνιζομένου διὰ τὴν ἀκεραιότητα τῆς φιλτάτης ἡμῶν πατρίδος καὶ τὴν περιφρούρησιν τῆς Μακεδονίας. Ἀπόστησον ἀφ᾿ ἡμῶν πᾶσαν κακόνοιαν, δαιμονικὴν ἐνέργειαν, πρᾶξιν ἐπιζήμιον καὶ ἔργα ἐρεβώδη καὶ ἀνθελληνικά, ἐπιβουλεύοντα τῇ ὑποστάσει καὶ ἀξιοπρεπείᾳ τῆς Μακεδονίας ἡμῶν. Φυγάδευσον πάντα διχασμὸν καὶ ἐμφύλιον διαμάχην ἐκ τοῦ λαοῦ τοῦ ἀγωνιζομένου διὰ τὴν διάσωσιν τοῦ ὀνόματος καὶ τῆς ὑποστάσεως τῆς Μακεδονίας.
Ὅτι σὺ εἶ ὁ συστήσας τὰ ἔθνη καὶ τὰς ὁροθεσίας αὐτῶν καὶ σοὶ τὴν δόξαν ἀναπέμπομεν σὺν τῷ ἀνάρχῳ σου Πατρὶ καὶ τῷ Παναγίῳ καὶ ἀγαθῷ καὶ ζωοποιῷ σου Πνεύματι νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.
(+ Ὁ Ἐδέσσης Ιωήλ)

4.200.000,00 € για δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με δύο καίριες παρεμβάσεις”


4.200.000,00 € για δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με δύο καίριες παρεμβάσεις”Στην υπογραφή των συμβάσεων δύο (2) αντιπλημμυρικών έργων σε Έδεσσα και Αλμωπία προχώρησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά.

Συγκεκριμένα, οι δύο συμβάσεις αφορούν την “Αντιπλημμυρική Προστασία Έδεσσας (π. Εδεσσαίου)” και την “Αντιπλημμυρική Προστασία Λουτρακίου (χείμαρρος Τόπλιτσα)”. Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4.200.000,00 € και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020” με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης, ενώ, την επίβλεψη έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας.

Στο περιθώριο υπογραφής των συμβάσεων παρουσία των αναδόχων, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά δήλωσε σχετικά: Είμαστε έτοιμοι πλέον, μετά από μία σειρά διαδικασιών, να υλοποιήσουμε τα δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία, αντίστοιχα. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αναδόχους και καλή δύναμη στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντική στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων σταδίων μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες – περιουσίες – υποδομές. Ευχαριστώ επίσης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Π.Κ.Μ., για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία στην προσπάθεια έγκρισης των δύο σημαντικών έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ. Έτσι, μετά από την ολοκλήρωση του έργου της διευθέτησης χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας προϋπολογισμού 10.800.000,00 € μπήκαμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης δύο νέων, ανάλογης σημασίας παρεμβάσεων στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, διεκδικώντας, παράλληλα, ευρωπαϊκά κονδύλια απαραίτητα για την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών προς όφελος των πολιτών”.
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Aπό τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου, Πολιούχου της Καστανιάς , του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Aπό τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου, Πολιούχου της Καστανιάς , του Δήμου Πύδνας Κολινδρού
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Αθανασίου στην Καστανιά Πιερίας.

18-1-2019

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Λαγκαδά, Θέρμης και Βόλβης

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο
των Δήμων Λαγκαδά, Θέρμης και Βόλβης


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 έως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης των δήμων Λαγκαδά, Θέρμης και Βόλβης.
Πιο αναλυτικά, η υπηρεσία θα προχωρήσει σε εργασίες εκσκαφής τάφρου για τοποθέτηση σωλήνων καλωδίου οδικού ηλεκτροφωτισμού.
Οι εργασίες θα εκτελεσθούν από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 έως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και τις ώρες 8.30-16.00, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου          Με αφορμή το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καλεί όλους τους Πιεριείς  να δώσουν το παρών και να ενώσουν τις ειρηνικές φωνές τους στο ένα και μοναδικό σύνθημα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
          Στο κάλεσμα που απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για συμμετοχή στο  συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «καλούμαστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα όπως είναι η προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.  Καλώ τους πολίτες της Πιερίας, της ιερής γης των αρχαίων Μακεδόνων, να εκφράσουμε όλοι μαζί με τρόπο ειρηνικό αλλά και αποφασιστικό την αντίθεση μας στην απαράδεκτη  συμφωνία των Πρεσπών, τον σφετερισμό της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, των συμβόλων μας και των εκφράσεων αλυτρωτισμού. Το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε κανέναν! Είναι αδιαπραγμάτευτο».
          Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών  του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εκδώσει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο απέστειλε στους βουλευτές όλης της χώρας, ώστε να ενημερωθούν αφενός για τις θέσεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και αφετέρου να λάβουν το μήνυμα της καταψήφισης της συμφωνίας όποτε κι αν αυτή έρθει στη Βουλή.
          Παράλληλα , ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες έχουν ξεκινήσει στα κοινωνικά  δίκτυα  την καμπάνια «Respect the Truth» (Σεβασμός στην Αλήθεια), όπου ζητάνε  από όλους τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Κυριακής.

ΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


 ΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣΜε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου ΕΛΙΑ στην Κατερίνη.
          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του Νομού μας : ο Βουλευτής  Πιερίας κ. Τζαμακλής Χαρίλαος, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλίας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδης Ανέστης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Παπαζήσης Αναστάσιος με την Αντιδήμαρχο κ. Μακρίδου Πιπίτσα, ο Προϊστάμενος ΟΑΕΕ Πιερίας κ. Αθανασιάδης και εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης.
Επίσης, παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. κ. Τάτσης Παντελής, ο Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης κ. Κοντονίδης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονιστικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Κολοβός Χρήστος καθώς και αντιπροσωπείες των Σωματείων Συνταξιούχων O.A.E.E. όμορων Νομών της Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βεροίας και Γιαννιτσών.
          Όλοι οι ανωτέρω απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς με την έναρξη της εκδήλωσης, υποσχόμενοι ότι θα είναι στο πλευρό του Σωματείου και των μελών του στα πλαίσια των καθηκόντων, αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων τους.
          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Νομού μας, τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και των Σωματείων Συνταξιούχων αλλά και όλα τα μέλη του Σωματείου για την παρουσία τους στην εκδήλωση και για τη χρόνια στήριξή τους σε όλες τις δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Κατά την ομιλία του ο Ταμίας του Σωματείου κ. Τσιμήτρης, ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου, επιγραμματικά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνταξιούχοι του κλάδου μας καθώς και στις ενέργειες του Σωματείου για τη στήριξή τους. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην έναρξη λειτουργίας τεσσάρων νέων Κέντρων Υγείας στο κέντρο της πόλης μας από το Νοσοκομείο Κατερίνης το αμέσως επόμενο διάστημα, ένα πάγιο αίτημα του Σωματείου Συνταξιούχων για την εξυπηρέτηση και την άμεση πρόσβαση των συνταξιούχων ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου και το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου για τη χρόνια στήριξή τους σε όλες τις δραστηριότητες του Σωματείου.
          Η γιορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με άφθονο φαγοπότι, χορό, κέφι και ξεφάντωμα.